Savanyított bébikukorica

A zsenge kukoricából készült savanyúsággal jobban csúszik bármelyik magyaros főétel

Hasonló receptek

Hozzávalók
32 cső bébikukorica 2 evőkanál só víz néhány szál bazsalikom 7,5 dl világos zöldfűszerecet

Elkészítés
1. Távolítsuk el a kukoricacsövekről a zöld fedőleveleket, a bajuszt és a szárvégeket.

2. Oldjuk fel a sót kb. 2 l vízben, tegyük bele a kukoricacsöveket, és hagyjuk 24 óra hosszat ázni. Folyóvíz alatt öblítsük le őket.

3. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet, tegyük bele a kukoricát, és főzzük 5 percig. Ezután szűrjük le, és hideg vízzel hirtelen hűtsük le.

4. Tegyük a kukoricacsöveket és a bazsalikomot négy 1 literes befőttesüvegbe, és öntsük rá az ecetet.

Vote it up
235
Tetszett?Szavazzon rá!