Savanyú káposztás rétes

Csalfa rétes, mivel a látszat ellenére nem az van benne, ami szokott

Hozzávalók
3 evőkanál étolaj 50 dkg lila hagyma 3 szegfűszeg 5 borókabogyó 30 dkg vörös káposzta 50 dkg vecsési savanyú káposzta 4 evőkanál barna cukor 2 evőkanál vörösborecet 1,5 dl száraz vörösbor 1 babérlevél 1 adag réteslap

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A leveles tésztát belisztezett felületen 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd akkora téglalapokra vágjuk, amelyek beborítanak egy almát.

2. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, majd a tésztalapok közepére helyezzük őket. A magház helyét megszórjuk a vaníliás cukorral, belekanalazzuk a tejszínt, és megszórjuk egy kevés fahéjjal.

3. A tésztát felhajtogatjuk, felül összezárjuk (de egy kis helyet hagyjunk szabadon a távozó gőznek!), majd a batyukat egy kivajazott hőálló edénybe tesszük.

4. A tojássárgáját 1 evőkanál vízzel enyhén felverjük, megkenjük vele a tésztát, majd a batyukat 30-40 perc alatt aranysárgára sütjük.

Vote it up
55
Tetszett?Szavazzon rá!