Scone

Angol teasütemény, melyet ők eperdzsemmel és tejszínnel fogyasztanak, de magában is isteni

Hasonló receptek

Hozzávalók 8 darabhoz
22,5 dkg sütőporos liszt (az arány 12,5 dkg liszthez 1 kiskanál só és 11 kiskanál sütőpor) 5 dkg puha vaj 11 evőkanál cukor 1 dl tej kevés liszt eperlekvár és tejszín a tálaláshoz

Elkészítés
1.
A sütőt 220 °C-osra előmelegítjük. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd elkeverjük benne a cukrot, egy csipet sót és a tejet. (Ha szükséges, adhatunk hozzá még tejet, hogy puha tésztát kapjunk.)

2. A tésztát belisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és 3,5 cm átmérőjű tésztakiszúróval korongokat szaggatunk belőle.

3. A süteményeket sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük, kevés liszttel meghintjük, és 12 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha aranybarna és magas.

4. Rácson kihűtjük, félbevágjuk, majd sűrű tejszínnel és eperlekvárral tálaljuk.

Vote it up
349
Tetszett?Szavazzon rá!