Sertéscsülök

Német földön minden vendéglő és söröző étlapján megtalálható a csülök, ám meglepő módon olykor borjúlábból készül

Hozzávalók 5 személyre
1 kg sertéscsülök 2 sárgarépa 1/2 csomó petrezselyem 2 vöröshagyma 1 kiskanál köménymag 0,5 dl ecet 3 dl víz bors

Elkészítés
1. Mossuk meg a sertéscsülköket, töröljük szárazra, és dörzsöljük be sóval. Tisztítsuk meg a sárgarépát, mossuk meg, és vágjuk vastag szeletekre. Mossuk meg a petrezselyem zöldjét. Tisztítsuk meg a hagymát, és negyedeljük fel. Tegyük egy lábasba először a csülköket, majd a répát, a petrezselymet, a hagymát és a köménymagot.

2. Öntsük rá az ecetet és a vizet. Először forraljuk fel, majd pároljuk alacsony hőfokon kb. másfél óráig. Végül vegyük ki és tegyük előmelegített tálra a csülköket. Tartsuk melegen.

3. Szitán törjük át a levét, s ha kell, főzzük sűrűbbre. Borsozzuk meg, majd tálaljuk a csülkökkel. Lencse vagy savanyú káposzta illik hozzá.
 

Más változat. A savanyú káposztát a csülök elkészítéséhez is felhasználhatjuk. Tisztítsunk meg egy vöröshagymát, és tűzdeljük meg 4 szegfűszeggel. Vágjunk apróra 2 almát. Öntsünk fél liter vizet egy lábosba. Tegyünk be le 35 dkg savanyú káposztát, 8 borókabogyót és 1 kg sertéscsülköt, adjuk hozzá a hagymát és az almát. Pároljuk meg a fent leírtak szerint.

Vote it up
202
Tetszett?Szavazzon rá!