Sertéshúsos batyu

Remek ételek kaphatók egyes ázsiai kifőzdékben. Itt az ideje, hogy otthon is kipróbáljon egyet

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
8 db kínai szárított gomba 14 db friss vízigesztenye 2 dkg darált sertéscomb 2 evőkanál friss korianderlevél 6 evőkanál metélőhagyma 4 evőkanál Shao Hsing rizsbor 1 evőkanál szójaszósz 1,5 kiskanál szezámolaj 2 kiskanál cukor 0,25 kiskanál só 0,25 kiskanál őrölt fehér bors 6,5 dkg keményítő 2 db tojásfehérje 0,5 csomag wonton tészta 8 nagyobb levél kínai kel

Elkészítés
1. A gombát 30 percre vízbe áztatjuk, majd amikor megpuhult, lecsöpögtetjük és kicsavarjuk. A tönköket levágjuk és kidobjuk, a kalapokat ledaráljuk. A gesztenyét meghámozzuk és szintén ledaráljuk.

2. Összekeverjük a húst, a gombát, a gesztenyét, a felaprított koriandert és az apróra vágott metélőhagymát. Hozzákeverjük a rizsbort, a szójaszószt, a szezámolajat, a cukrot, a sót és a borsot, majd beletesszük a keményítőt és a felvert tojásfehérjét, és az egészet kézzel jól összedolgozzuk.

3. A wonton tésztalapokat kiterítjük, és a közepükre két kiskanálnyi tölteléket teszünk. A széleket behajtva kis batyukat formálunk belőlük. Egy párolóedénybe két kellevelet teszünk, és annyi batyut helyezünk rá, amennyi egy rétegben elfér. Az edényben felforraljuk a vizet, és a batyukat 5-7 percig magas hőfokon pároljuk, míg a sertéshús meg nem fő. A többi batyuval is ugyanígy járunk el. Azonnal tálaljuk.

Vote it up
188
Tetszett?Szavazzon rá!