Sertéskaraj krémes pezsgőszószban

Ha önmagában nem tartja elég különlegesnek, jobb ha tudja: régimódi krumplipürével kínáljuk

Hozzávalók 4 személyre
4 db közepes burgonya 4 gerezd fokhagyma 2 evőkanál frissen összevágott petrezselyem 1 dl tejföl só, frissen őrölt fekete bors 1 evőkanál olívaolaj 4 szelet sertéskaraj 6 dkg mogyoróhagyma 2 evőkanál szárított kakukkfű 1 evőkanál szárított tárkony 2,5 dl pezsgő 1 evőkanál liszt 2,5 dl tej

Elkészítés
1.
A négybe vágott burgonyát a megpucolt fokhagymával héjában megfőzzük.

2. Ha megfőtt, a burgonyát meghámozzuk, majd a fokhagymával és a tejföllel jól összedolgozzuk. Beletesszük a petrezselymet, és sózzuk, borsozzuk.

3. A húst sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük (kb. 2-2 perc). A hússzeleteket kivesszük és félretesszük.

4. Ugyanabban az olajban az apróra vágott hagymát puhára pároljuk (kb. 2 perc). Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a tárkonyt, hozzáöntjük a pezsgőt, és további 1 percig hevítjük, majd a tejjel elkevert lisztet is beleöntjük.

5. A hússzeleteket visszatesszük a serpenyőbe, és lassú tűzön addig főzzük, míg a hús puha nem lesz, és a szósz be nem sűrűsödik.

6. A krumplipürével tálaljuk.
 

Kíváncsi a sertéskaraj más elkészítési módozataira is? Kattintson!

Vote it up
51
Tetszett?Szavazzon rá!