Sertésszűzérmék spenótlevélben

Még hogy a sertéshús pórias! Igenis lehet tündökölni. Íme, a bizonyíték

Hozzávalók 4 személyre
1 db kisebb rozmaringág 10 dkg zsenge spenót 0,5 gerezd fokhagyma 2 dkg vaj 2 evőkanál olívaolaj 80 dkg sertésszűzérme 3 szál sáfrány 1,5 dl fehérbor só, bors

Elkészítés
1.
A rozmaringot megmossuk és megszárítjuk. A spenótot is megmossuk, sós vízzel leforrázzuk, majd lecsöpögtetjük és hagyjuk megszáradni. A húst érmékre vágjuk.

2. Egy fokhagymával alaposan bedörzsölt serpenyőben felhevítjük a vajat és az olajat, és a rozmaringgal együtt megpirítjuk benne a húst.

3. Az érméket spenótlevelekbe tekerjük, majd visszatesszük a serpenyőbe, és sózzuk, borsozzuk. A sáfrányt egy kevés borral elkeverjük, majd a maradék borral felhígítjuk.

4. A húst a borban puhára pároljuk, majd fedő alatt még 5 percig sütjük. A sáfrányos pecsenyelével tálaljuk.

Vote it up
81
Tetszett?Szavazzon rá!