Sertésszelet mézzel, citrommal és curryvel

Még hogy hús mézzel? Igen! És vigyázzon, ragadós lesz a példa!

Hozzávalók 4 személyre
6 evőkanál olívaolaj 6 evőkanál szűrt méz 3 evőkanál citromlé 1,5 kiskanál currypor 6 szelet sertéskaraj 2,5 dl étolaj

Elkészítés
1.
Egy műanyag edényben összekeverjük az olívaolajat, a mézet, a citromlét, a curryport és egy csipet sót, a hússzeleteket alaposan beleforgatjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. (A szeleteket néhányszor forgassuk meg közben!)

2. A hússzeleteket lecsöpögtetjük, a felhevített olajban közepes lángon kisütjük (kb. 4-5 perc), majd a serpenyőből kivéve melegen tartjuk. A serpenyőben felforraljuk a páclét, majd a hússzeletekre öntjük, és forrón tálaljuk.

3. Adhatunk mellé párolt rizst vagy burgonyapürét, de sült almaszeletekkel is nagyon ízletes.

Vote it up
130
Tetszett?Szavazzon rá!