Sikítsa boldogra magát!

Ha jól akarja elindítani csemetéit az életben, vigye el őket vidámparkba, amíg nem késő – tanácsolják kutatók

Erre a meglepő következtetésre jutott egy 18–20 évesek körében végzett felmérés, amely megállapította, hogy azok a leginkább magabiztosak társaságban, akik gyermekkorukban túlnyomórészt kellemes emlékeket szereztek – és a legerősebb emlékeket a vidámparkban töltött napokról őrzik. (A „maguknak való” kategóriába sorolt személyek ötször kisebb valószínűséggel jártak vidámparkban.)

Dr. David Lewis brit pszichológus, akinek az irányítása mellett a kutatást vezették, azt mondja:

– Az egyik lehetséges magyarázat az, hogy a legtisztább emlékeink az erőteljes érzelmekhez kapcsolódnak. A karfát szorongató, „sikítva mulatós” hullámvasutazás jókora adrenalinfröccsel kombinálja a sikeres teljesítmény érzetét, amely a megpróbáltatás befejeződésekor jelentkezik, és gyarapítja az önbizalmat.
 

Más kutatások is arra mutatnak, hogy a gyermekek egészséges szellemi fejlődéséhez nem különórák és szakkörök kellenek, hanem játékkal töltött szabadidő, ebből lesznek ugyanis a kellemes emlékek.

Az is biztos, hogy a megfelelő környezetben valósággal kivirulnak a gyerekek. A jól választott szabadidős tevékenységek mellett ezt más módokon is elősegítheti.

Vote it up
321
Tetszett?Szavazzon rá!