Hozzávalók 6 személyre
6 db tojás • 15 dkg liszt • 10 dkg kukoricapehely
A húsos bundához: 30 dkg darált hús • 0,5 db vöröshagyma • 1 gerezd fokhagyma • 1 evőkanál majoránna (tetszőleges) • só, frissen őrölt bors • olaj • mustár
Elkészítés
1. 4 tojást forró vízben keményre főzünk, majd lehűtjük és megpucoljuk. A lisztet egy edénybe szitáljuk, az összezúzott kukoricapelyhet pedig egy másik edénybe szórjuk.
2. A darált húst elkeverjük az apróra vágott hagymával, az összezúzott fokhagymával és a majoránnával, majd sózzuk, borsozzuk. 4 egyenlő részre osztjuk, kézzel lapos pogácsákat formázunk belőle, és beburkoljuk velük a tojásokat.
3. A maradék 2 tojást felverjük, belemártjuk a húsba göngyölt tojásokat, majd meghempergetjük a lisztben, végül a kukoricapehelyben. Ezután néhány órára a hűtőbe tesszük.
4. A tojásokat forró olajban aranybarnára sütjük, alaposan lecsepegtetjük, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, és melegen, mustárral tálaljuk.
Válasszon hozzá főzelékreceptet!
Hozzászólás