Snidlinges-petrezselymes krumplipüré

Ha valamire másra vágyna az unalomig ismételt hagyományos krumplipüré helyett

Hozzávalók 4 személyre
1 kg krumpli 3 dl tej 10 dkg vaj 1,5 kiskanál só 0,5 kiskanál bors

A snidlinges olajhoz: 6 evőkanál frissen összevágott snidling 4 evőkanál frissen aprított petrezselyem 1,2 dl olívaolaj 0,5 kiskanál só

Elkészítés
1. A fűszeres olaj hozzávalóit összeturmixoljuk, majd egy sűrű szövésű ruhán átszűrjük.

2. A meghámozott krumplit kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Amíg a krumpli fő, a tejet, a vajat, a sót és a borsot összeforraljuk (míg a vaj fel nem olvad).

3. A krumplit lecsepegtetjük, krumplinyomóval áttörjük, és hozzávegyítjük a vajas tejet és 4 evőkanál snidlinges olajat.

4. Tálaláskor meglocsoljuk a maradék olajjal.

Vote it up
133
Tetszett?Szavazzon rá!