Hamarosan valósággal elárasztja az alma a zöldséges standokat. Új fajták is megjelentek: például a fanyarul fűszeres, pirossal sávozott cameo, az édes, sárgás rózsaszín cripps pink vagy az almaboros ízű, kemény húsú honeycrisp.
Ráadásul az alma újabb egészségre kedvező tulajdonságait fedezték fel. Íme, néhány ok a mindennapi almaevésre:
Elhárítja az Alzheimer-kórt
Az almában található kvercetin hatékony antioxidáns, amely védi az idegsejteket a sorvadástól. Legalábbis patkányban, bár hasonlóan hathat az emberben is. Chang Lee, a Cornell Egyetem kutatója arra figyelmeztet, hogy a gyümölcs héját is el kell fogyasztani, mert az különösen gazdag antioxidánsokban.
Véd a vastagbélráktól
Új németországi kutatási adatok arra mutatnak, hogy miközben az alma rostjai a vastagbélben erjednek, olyan vegyületek termelődnek, amelyek gátolják a ráksejtek képződését.
Megakadályozza a magas vérnyomást
A közelmúltban egy, a diéta és az egészségi állapot kapcsolatát elemző vizsgálat szerint azoknál a felnőtteknél, akik fogyasztanak almát, 37 százalékkal csökken a magas vérnyomás valószínűsége.
Hozzászólás