Sonkában sült szűzpecsenye

Nem mintha önmagában nem lenne elég jó, de még fel is turbózzuk zöldfűszerekkel és fehérbab-körettel

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál olívaolaj + a tetejére 2 evőkanál frissen aprított rozmaring 1 marék frissen aprított petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 30 dkg sertésszűz 4 szelet pármai sonka só, bors

A körethez: 60 dkg fehér bab (konzerv) 0,5 evőkanál olívaolaj 1 db citrom leve 1 marék frissen aprított petrezselyem

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az olajat elkeverjük a rozmaringgal, a petrezselyemmel és az összezúzott fokhagymával, és átdörzsöljük vele a húst.

2. A sonkaszeleteket egymás mellé helyezzük, megkenjük a maradék marináddal, és keresztben ráfektetjük a húst.

3. A húst a sonkával szorosan körbetekerjük, majd egy sütőedénybe tesszük, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk, majd a sütőben 20 percig sütjük.

4. A babot összekeverjük az olívaolajjal és a citromlével, a sütőedénybe tesszük, és 10 percre visszatesszük a sütőbe. Tálalás előtt hozzákeverjük a petrezselymet.
 

Kíváncsi további sertésszűz-receptekre? Kattintson!

Vote it up
108
Tetszett?Szavazzon rá!