Sonkás-sajtos muffin

Elképedt a címen? Márpedig sós muffin létezik. Kóstolja meg

Aki nem járatos az angolszász konyhaművészetben, elképedhet azon, hogy ezek a különc angolok édes körítéssel eszik a véres-szaftos húsokat. Márpedig a yorkshire pudding még véletlenül sem puding, hanem sós tésztából sült lepény vagy kosárkák, amelyekbe illik belekanalazni a hús szaftját vagy a mártást. És ez csak egy a különlegesen finom sós muffinok sorában.

Hozzávalók
1 marék frissen aprított snidling 7 dkg ementáli vagy gruyére sajt 22,5 dkg liszt 1 kiskanál sütőpor 1 kiskanál őrölt bors 1 kiskanál ételízesítő 2 tojás 1,5 dl tej 0,5 dl olívaolaj 7 dkg főtt sonka

Elkészítés
1. A snidlingből és az apró kockákra vágott sajtból egy keveset félretéve összedolgozzuk a száraz hozzávalókat.

2. A tojást elkeverjük a tejjel és az olajjal, majd egy evőkanál hideg vizet adunk hozzá, és egy időre letakarva a hűtőbe tesszük.

3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A száraz és a folyékony hozzávalókat összekeverjük, és hozzáadjuk az apró kockára vágott sonkát is.

4. A tésztát a muffinsütőpapírral kibélelt mélyedéseibe kanalazzuk (ne töltsük tele!), a tetejét megszórjuk a félretett sajttal és snidlinggel, és sütőben 30 percig sütjük.

Vote it up
210
Tetszett?Szavazzon rá!