Hozzávalók 4 személyre
2 kg karfiol • 4 db tojás • 5 dkg vaj + az edény kikenéséhez • 4 evőkanál zsemlemorzsa • 30 dkg főtt sonka • 8 evőkanál reszelt parmezán • só, bors
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A karfiolrózsákat sós vízben puhára főzzük és alaposan lecsepegtetjük.
2. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és félbevágjuk. A sárgáját kikanalazzuk és egy villával szétnyomkodjuk, a fehérjét apróra vágjuk, majd az egészet hozzákeverjük a karfiolhoz.
3. A vaj felét felolvasztjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, és folyamatosan kevergetve megpirítjuk. A zsemlemorzsát a karfiolra kanalazzuk, hozzáadjuk a felkockázott sonkát és a parmezánt, majd sózzuk, borsozzuk.
4. A prézlis karfiolt egy kivajazott hőálló edénybe tesszük, a maradék vajból kis darabkákat teszünk rá, és 20 percig sütjük.
Ismerjen meg további karfiolos recepteket!
Hozzászólás