Sonkás karfiol

A karfiolos ételek egyik csúcsának tekinthető minden tekintetben

Hozzávalók 4 személyre
2 kg karfiol 4 db tojás 5 dkg vaj + az edény kikenéséhez 4 evőkanál zsemlemorzsa 30 dkg főtt sonka 8 evőkanál reszelt parmezán só, bors

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A karfiolrózsákat sós vízben puhára főzzük és alaposan lecsepegtetjük.

2. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és félbevágjuk. A sárgáját kikanalazzuk és egy villával szétnyomkodjuk, a fehérjét apróra vágjuk, majd az egészet hozzákeverjük a karfiolhoz.

3. A vaj felét felolvasztjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, és folyamatosan kevergetve megpirítjuk. A zsemlemorzsát a karfiolra kanalazzuk, hozzáadjuk a felkockázott sonkát és a parmezánt, majd sózzuk, borsozzuk.

4. A prézlis karfiolt egy kivajazott hőálló edénybe tesszük, a maradék vajból kis darabkákat teszünk rá, és 20 percig sütjük.
 

Ismerjen meg további karfiolos recepteket!

Vote it up
208
Tetszett?Szavazzon rá!