Sonkás omlett

Gyorsan elkészül, és laktató, tehát ideális reggeli egy nehéznek ígérkező napon

Hasonló receptek

Hozzávalók 1 adaghoz
15 dkg főtt sonka, egészben 2-3 tojás 1 evőkanál tej 1 csipet só 2 dkg vaj

Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt. Közben vágjuk fel a sonkát kb. fél cm-es kockákra. Elektromos habverővel vagy robotgéppel keverjük habosra a tojásokat. Óvatosan keverjük hozzá a tejet és a sót. Tegyük bele a sonkakockákat.

2. Forrósítsuk fel a vajat egy palacsintasütőben. Öntsük bele a tojásos-sonkás keveréket, és süssük kb. 2 percig. Tegyük a serpenyőt a sütőbe, és süssük még 3-4 percig. Melegítsünk elő egy tányért.

3. Vegyük ki az omlettet, tegyük a tányérra, és hajtsuk félbe. Azonnal tálaljuk.
 

Más változat. Sonka helyett keverhetünk a masszába kockára vágott szalonnát, felaprított friss fűszernövényeket, sajtkockákat, csíkokra vágott zöldpaprikát, illetve felaprított friss vagy konzerv gombát.

Vote it up
181
Tetszett?Szavazzon rá!