Hozzávalók 1 adaghoz
15 dkg főtt sonka, egészben • 2-3 tojás • 1 evőkanál tej • 1 csipet só • 2 dkg vaj
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt. Közben vágjuk fel a sonkát kb. fél cm-es kockákra. Elektromos habverővel vagy robotgéppel keverjük habosra a tojásokat. Óvatosan keverjük hozzá a tejet és a sót. Tegyük bele a sonkakockákat.
2. Forrósítsuk fel a vajat egy palacsintasütőben. Öntsük bele a tojásos-sonkás keveréket, és süssük kb. 2 percig. Tegyük a serpenyőt a sütőbe, és süssük még 3-4 percig. Melegítsünk elő egy tányért.
3. Vegyük ki az omlettet, tegyük a tányérra, és hajtsuk félbe. Azonnal tálaljuk.
Más változat. Sonka helyett keverhetünk a masszába kockára vágott szalonnát, felaprított friss fűszernövényeket, sajtkockákat, csíkokra vágott zöldpaprikát, illetve felaprított friss vagy konzerv gombát.
Hozzászólás