Sonkás tekercs

Nagyobb mennyiséget is készíthet belőle, mert a maradék 3 napig eltartható hűtőben

Hozzávalók 4 személyre
4 tojás 7 dkg vaj 5 dkg liszt zsiradék a tepsihez 10 dkg főtt sonka 1/2 csomó petrezselyem 1,5 dl tejföl bors

Elkészítés
1. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. Keverjük ki habosra a vajat, és adjuk hozzá egyenként a 3 tojássárgáját. Egy csipet sóval verjünk a tojásfehérjéből kemény habot, és óvatosan keverjük a vajas masszához. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük jól össze.

2. Zsírozzunk ki egy 20 × 20 cm-es tepsit, és terítsük szét benne a tésztát. Süssük a sütőben világosra (kb. 5 perc). Vágjuk fel a sonkát kis kockákra. A petrezselymet mossuk meg és vágjuk apróra. Tegyünk félre belőle egy evőkanálnyit.

3. Keverjük ki a maradék tojássárgáját a tejföllel és a borssal. Kenjük a tésztára. Terítsük szét rajta a sonkát és a petrezselymet. Göngyöljük fel a tésztát, és süssük aranysárgára kb. 20 perc alatt. Szeleteljük fel a tekercset, és szórjuk meg a maradék petrezselyemmel.

Vote it up
208
Tetszett?Szavazzon rá!