Sonkával-spenóttal töltött csirkemell

A sütőből előkanyargó illatcsápok valósággal megvadítják az arra ólálkodó családtagokat

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
4 db csirkemellfilé 40 dkg spenót 10 dkg pancetta 2 evőkanál olívaolaj 1 db lila hagyma 20 dkg mascarpone 4 dkg reszelt parmezán só, bors

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A húsokon egy zsebszerű vágást ejtünk, majd félretesszük őket. A spenótot leforrázzuk, alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet, majd apróra vágjuk.

2. Az apróra vágott pancettát az olaj felében aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott lila hagymát, és kb. 3 perc alatt puhára pároljuk.

3. Hozzákeverjük a spenótot, a mascarponét és a parmezánt, majd sózzuk, borsozzuk, és félretesszük hűlni.

4. A sonkás-spenótos tölteléket a mellfiléken ejtett vágásba kanalazzuk, majd a húsokat 1-2 fogpiszkálóval összetűzzük, sózzuk, borsozzuk, és a maradék olajjal meglocsolva egy mélyebb tepsiben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

5. Tálaláskor krumplipürét vagy zöldsalátát adhatunk hozzá.

Vote it up
133
Tetszett?Szavazzon rá!