Sonkafagyi

Valamiért az él bennünk, hogy édességben nem lehet hús. Már miért ne lehetne?

A világ nagy felfedezései legtöbbször úgy indultak, hogy valaki vett egy megkérdőjelezhetetlen igazságot – és megkérdőjelezte. Próbálja ki, milyen érzés ez! Például itt ez az axióma: édességben nincs hús. Kérdezze meg: miért ne lehetne? Aztán fedezze fel, milyen csodálatos dolgok születnek ebből!

Hozzávalók
6 szelet prosciutto 15 dkg + 2 evőkanál barna cukor 3 evőkanál sós vaj 6,5 dl zsíros tej 5 tojássárgája 2 evőkanál barna rum 0,25 kiskanál vaníliakivonat

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A sonkaszeleteket alufóliára vagy sütőpapírra fektetjük, megszórjuk 2 evőkanál barna cukorral, majd sütőben pirosra sütjük (12-16 perc). Miután kihűlt, apró darabora vágjuk.

2. A vajat megolvasztjuk, majd hozzákeverünk 7,5 dkg barna cukrot és a tej felét. A maradék tejet jégfürdőbe állított edénybe tesszük.

3. A tojássárgáját összekeverjük a maradék cukorral, kissé felverjük, majd ezt is a vajas tejhez öntjük. Lassú tűzön enyhén beforraljuk, éppen csak annyira, hogy a fakanálon bevonatot képezzen

4. Ezután hozzáöntjük a lehűtött, jégfürdőben álló tejhez, majd hozzáadjuk a rumot és a vaníliát. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, majd néhány óra múlva fagylaltgépben elkészítjük. A sonkadarabokat ekkor adjuk hozzá.

Vote it up
340
Tetszett?Szavazzon rá!