Sorbet bogyós gyümölcsökből

Íme, egy hűvösen elegáns desszert a nyár legjobb ízeinek megidézésére

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
22 dkg cukor 75 dkg bogyós gyümölcs 2 evőkanál glükóz (szőlőcukor) 1 citrom leve

Elkészítés
1.
A cukrot 2 dl forró vízben addig kevergetjük, míg fel nem oldódik, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt és a glükózt, és lassú tűzön 5 percig főzzük.

2. Ezután botmixerrel pürésítjük, majd egy muszlinkendőn kanállal átnyomkodjuk, hozzáadjuk a citromlét, és 3 órára betesszük a mélyhűtőbe.

3. Hűtés közben háromszor-négyszer átkavarjuk, majd fogyasztás előtt 10 perccel kivesszük a hűtőből.

Vote it up
338
Tetszett?Szavazzon rá!