Spárgával töltött csirke

Pont olyan, amilyennek látszik: bombajó

Hozzávalók 4 személyre
0,5 dl szójaszósz 0,5 dl rizsecet 2 gerezd fokhagyma 1 kiskanál reszelt gyömbér 2 kiskanál citromlé 0,5 kiskanál szezámolaj 8 db spárga 2 db csirkemellfilé 2 db újhagyma 3 kiskanál pirított szezámmag

Elkészítés
1.
A sütőt grillfokozaton előmelegítjük 200 °C-ra. Alufóliával kibélelünk egy tepsit, és a középső rácsra helyezzük.

2. A szójaszószt elkeverjük a rizsecettel, az összezúzott fokhagymával és a gyömbérrel, lassú tűzön 5 percig forraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a citromlét és a szezámolajat, és félretesszük hűlni (2 evőkanállal külön félreteszünk belőle).

3. Közben a megtisztított spárgát forró sós vízben 3 percig főzzük, majd jeges vízben lehűtjük, alaposan lecsepegtetjük és szárazra töröljük.

4. A csirkemelleket kiklopfoljuk, hosszában kettévágjuk, majd a szeletek egyik felét megkenjük a gyömbéres szósszal.

5. Az apróra vágott újhagymából 2 evőkanálnyit elkeverünk 1 kiskanál szezámmaggal. A maradék újhagymát és szezámmagot a szósszal megkent húsra szórjuk.

6. A spárgából 1-1 szálat a csirkemellek közepére fektetünk (ha szükséges, a hússal megegyező méretűre vágjuk), majd a húst szorosan a spárga köré tekerjük, és fogpiszkálóval összetűzzük.

7. A tekercseket a fóliával kibélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a maradék szósszal, majd a sütőben (félidőben megfordítva) 8-10 perc alatt teljesen átsütjük.

8. A tekercseket 3-4 cm-es darabokra vágjuk, meglocsoljuk a félretett szósszal, és a szezámmagos újhagymával megszórva tálaljuk.

Vote it up
15
Tetszett?Szavazzon rá!