Spárgakrémleves

Gyönyörű a színe, egészséges, és akkor az íze még szóba sem került

Hozzávalók 4 személyre
2 csokor zöld spárga 3 db burgonya 2 db vöröshagyma 8 dkg sós vaj 3 dl tejszín só, bors 4 db újhagyma 1 evőkanál olívaolaj balzsamecet

Elkészítés
1.
A spárgából 4 szálat félreteszünk, a többit lobogó sós vízben 10 percig főzzük, majd jéghideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük.

2. A felkockázott krumplit a karikára vágott hagymával együtt forrásban lévő vízbe tesszük, majd 15 perc után hozzáadjuk a spárgát, és további 5 percig főzzük.

3. Leöntünk róla annyi vizet, hogy a zöldségeket éppen csak ellepje, és botmixerrel pürésítjük.

4. Ezután hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, további 5 percig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk.

5. A félretett spárgát és az újhagymát csíkokra vágjuk, öszszeforgatjuk az olívaolajjal, majd tálaláskor a tányérokba mert leves tetejére rendezzük, és meglocsoljuk néhány csepp balzsamecettel.
 

Kíváncsi, hogyan máshogy lehet még ezt a levest elkészíteni?

Vote it up
96
Tetszett?Szavazzon rá!