Hozzávalók 4 személyre
2 csokor zöld spárga • 3 db burgonya • 2 db vöröshagyma • 8 dkg sós vaj • 3 dl tejszín • só, bors • 4 db újhagyma • 1 evőkanál olívaolaj • balzsamecet
Elkészítés
1. A spárgából 4 szálat félreteszünk, a többit lobogó sós vízben 10 percig főzzük, majd jéghideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük.
2. A felkockázott krumplit a karikára vágott hagymával együtt forrásban lévő vízbe tesszük, majd 15 perc után hozzáadjuk a spárgát, és további 5 percig főzzük.
3. Leöntünk róla annyi vizet, hogy a zöldségeket éppen csak ellepje, és botmixerrel pürésítjük.
4. Ezután hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, további 5 percig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk.
5. A félretett spárgát és az újhagymát csíkokra vágjuk, öszszeforgatjuk az olívaolajjal, majd tálaláskor a tányérokba mert leves tetejére rendezzük, és meglocsoljuk néhány csepp balzsamecettel.
Kíváncsi, hogyan máshogy lehet még ezt a levest elkészíteni?
Hozzászólás