Spárgasaláta

Az illemtannak máig nem sikerült eldöntenie, hogy a spárgát kézzel illendő-e enni, vagy késsel-villával. Tulajdonképp mindegy, így is, úgy is isteni

Hozzávalók
60 dkg spárga 2 szál édeskömény 1 db narancs 2 kiskanál cukor 1 kiskanál dijoni mustár 1,25 dl dióolaj só, bors

Elkészítés
1. Vágjuk le a spárga fás végeit, és hámozzuk le egészen a spárgafejig. Ezután mossuk meg, kössük össze csomóba, és főzzük sós vízben puhára. Mossuk meg az édeskömény zöld levelét.

2. Mossuk meg a narancsot, és töröljük szárazra. Reszeljük le a héj kétharmadát, a maradékot vágjuk egészen vékony csíkokra. Facsarjuk ki a narancs levét. A narancslét és a reszelt narancshéjat keverjük jól össze a cukorral, a sóval, a borssal és a dijoni mustárral. Végül vegyítsük hozzá a dióolajat is.

3. Tegyük a spárgát tálra, távolítsuk el róla a zsineget, majd öntsük rá a mártást. Az édeskömény zöldjét a narancshéj csíkokkal együtt szórjuk a spárgára.
 

Más változat
Készítsük el a spárgát a fent leírtak szerint. 60 dkg languszta farokrészét főzzük vízben 15 perc alatt puhára, és keverjük a spárgához. Öntsünk rá mustármártást: 2 főtt tojássárgája, 1-1 kiskanál petrezselyem és tárkony, 1 kiskanál mustár, 1,5 evőkanál ecet és 3 evőkanál olívaolaj keveréke.

Vote it up
208
Tetszett?Szavazzon rá!