Spaghetti carbonara

Ha gyorsan akar finom, ráadásul olcsó ebédet, itt a megoldás

Hozzávalók
2,5 dkg vaj 10 dkg pancetta (vagy bacon) 1 gerezd fokhagyma 35 dkg spagetti 2 tojás 4 dkg reszelt parmezán 4 dkg reszelt pecorino sajt só, bors

Elkészítés
1. A vajat közepes lángon felolvasztjuk, és hozzáadjuk a kockára vágott pancettát és a fokhagymát. (Ha a fokhagyma aranybarnára pirult, kivesszük.)

2. A spagettit lobogó sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük és hozzáadjuk a pancettához.

3. A tűzről levéve hozzákeverjük a felvert tojásokat, a parmezán és a pecorino felét, és sózzuk, borsozzuk.

4. Alaposan összekeverjük, hogy a tojás bevonja a tésztát, megszórjuk a maradék sajttal, újból jól elkeverjük és tálaljuk.

Vote it up
271
Tetszett?Szavazzon rá!