Spanyol húsgombóc paradicsomszószban

A lényeg, mint mindig, most is belül van. A mártás valóságos ízélménnyé teszi a kis gömböcöket

Hozzávalók
50 dkg darált marhahús 1 csokor frissen aprított petrezselyem 1 gerezd fokhagyma 1 tojás 4 evőkanál zsemlemorzsa 3 evőkanál fehérbor 4 dkg liszt 5 dl étolaj

A szószhoz: 4 evőkanál olívaolaj 2 vöröshagyma 2 paradicsom 1 csipet sáfrány

Elkészítés
1.
A darált húst, a petrezselymet, a finomra vágott fokhagymát, az enyhén felvert tojást, a zsemlemorzsát és a bort összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk.

2. A masszából kézzel 2-3 cm-es golyókat formálunk, megforgatjuk a lisztben, majd a felforrósított olajban aranysárgára sütjük. Az olajból kivéve félretesszük.

3. A szószhoz egy másik edényben felhevítjük az olajat, és megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, és 6-8 percig főzzük, közben fakanállal szétnyomkodjuk. Végül hozzáadunk 0,5 dl vizet, megsózzuk és jól összeforraljuk.

4. Közben a sáfrányt mozsárban összetörjük, felöntjük 1 dl forró vízzel, összekeverjük, és hozzáadjuk a paradicsomszószhoz. A szószt szűrőn átszűrjük, majd a húsgombócokra öntjük, és további 15-20 percig lassan forraljuk.

Vote it up
114
Tetszett?Szavazzon rá!