Spenót

Fokhagyma is mehet bele, de persze anélkül is szeretjük!

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
3 l víz 3 dkg só 1,5 kg friss spenót 6 dkg vaj 1 db vöröshagyma 1,5 dl tejszín só, bors

Elkészítés
1. A vizet a sóval együtt felforraljuk. Míg a víz melegszik, a spenótot megtisztítjuk, majd kisebb adagokban beletesszük a vízbe.

2. A spenótot 5 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, és kézzel is kinyomkodjuk belőle a vizet.

3. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és világosbarnára pároljuk. Hozzáadjuk a felvágott spenótot, sózzuk, borsozzuk, és állandó kevergetés mellett összemelegítjük.

4. Végül hozzáöntjük a tejszínt, további 5 percig főzzük, majd előmelegített tányérokon tálaljuk.
 

Ismerjen meg további spenótos recepteket!

Vote it up
150
Tetszett?Szavazzon rá!