Spenótmártás

A spenót kiváló téli alapanyag, magas a C-vitamin-tartalma, illetve remek karotin- és káliumforrás

Hasonló receptek

Az viszont mítosz, hogy a spenót rendkívül gazdag vasban (ettől olyan erős Popeye). A tévedés 1870-ből ered, amikor is egy kutató a tanulmányában rossz helyre tette a tizedesvesszőt, így a spenót valóságos vastartalmának tízszeresét tüntette fel.

Ezzel együtt mindenképpen érdemes fogyasztani, hiszen egészségvédő hatásai hosszan sorolhatók.

Hozzávalók 4 személyre
100 dkg spenót étolaj 4 gerezd fokhagyma 6 dl tejszín

Elkészítés
1. A spenótot csíkokra vágjuk, és egy kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a tejszínt, majd összeforraljuk.

Vote it up
212
Tetszett?Szavazzon rá!