Spenótos-csirkés lasagne

Ideális hétköznapi vacsora: gyorsan kész van, és a gyerekeknek is tetszeni fog

Hasonló receptek

Hozzávalók
50 dkg spenót 1 tojás 20 dkg ricotta 5 dl csirkehúsalaplé 3,5 dl tej 12 lasagnelap 30 dkg főtt csirkehús 15 dkg reszelt mozzarella

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy edényben összekeverjük az összevágott spenótot, a tojást és a ricottát, egy másikban pedig az alaplét és a tejet.

2. Egy 16x32 cm-es hőálló edény aljába kanalazunk 1,5 dl tejes alaplét, és ráfektetünk 4 lasagnelapot. Rákanalazzuk a spenótos ricotta és a kockára vágott hús felét, és megszórjuk a mozzarella egyharmadával.

3. Erre újabb 1,5 dl alaplét öntünk, majd újabb réteg tésztalap következik, végül a maradék spenótos ricotta és a hús, és egy újabb adag mozzarella.

4. A tetejére tesszük a maradék tésztalapot, meglocsoljuk a maradék alaplével, megszórjuk a mozzarellával, és sütőben 35-40 percig sütjük. Tálalás előtt 15 percet állni hagyjuk.

Vote it up
3
Tetszett?Szavazzon rá!