Spenótos-fetás batyu

Böjti ételnek is beillik, de persze nem csak olyankor érdemes fogyasztani

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg liszt csipet só 20 dkg puha vaj 1 db tojás

A töltelékhez: 40 dkg spenót 4 dkg reszelt parmezán 15 dkg feta 2 gerezd fokhagyma 3 evőkanál frissen aprított menta 3 db tojás bors joghurt a tálaláshoz

Elkészítés
1.
A sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal. (gyorsan dolgozzunk, mert a vaj a kéz melegétől még jobban megolvad!) ezután hozzáadjuk a tojást, és alaposan összedolgozzuk. A tésztalabdacsot fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

2. A tésztát ezután belisztezett felületen kinyújtjuk, majd 4 db 17 cm átmérőjű korongot vágunk belőle. közben a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

3. Összeaprítjuk a spenótot, egy felhevített serpenyőben 2-3 percig fonnyasztjuk, majd alaposan lecsepegtetjük, és félretesszük hűlni.

4. Hozzáadjuk a parmezánt, az apróra vágott fetát, az összezúzott fokhagymát, a mentát, 2 tojást és egy kis borsot, és alaposan összekeverjük.

5. A korongokra 3 evőkanálnyi tölteléket teszünk, majd a széleket felhajtva és összecsippentve (ügyelve, hogy jól zárjanak) batyut formázunk belőlük.

6. A batyukat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük a maradék tojással, és 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Joghurttal tálaljuk.

Vote it up
28
Tetszett?Szavazzon rá!