Spenótos-fetás muffin

Csak addig hangzik idegenül a sós muffin gondolata, amíg ezt meg nem kóstolta

Hozzávalók
30 dkg mélyhűtött spenót 8 dkg liszt 8 dkg kukoricadara 1 evőkanál cukor 1 evőkanál sütőpor 0,25 kiskanál só 2 evőkanál étolaj 3 db tojásfehérje 12 dkg ricotta 6 dkg feta sajt 2 evőkanál reszelt parmezán 2 evőkanál apróra vágott sült paprika

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A kiengedett spenótot konyhai papírtörlők közé tesszük, és kinyomkodjuk belőle a nedvességet.

2. Összekeverjük a lisztet, a kukoricadarát, a cukrot, a sütőport és a sót, majd összedolgozzuk az olajjal. Ezután hozzákeverjük a spenótot és a többi hozzávalót.

3. A masszát egy muffinsütő vékonyan kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt mélyedéseibe kanalazzuk (ne töltsük tele!), és 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve tálalás előtt 5-10 percig hűlni hagyjuk.

Vote it up
194
Tetszett?Szavazzon rá!