Spenótos borsóleves

Sok mindenre jó a zöldborsó, de ez, mivel duplán zöld, duplán egészséges

Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál olívaolaj 2 szál szár zeller 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 7,5 dl hús- vagy zöldségalaplé 15 dkg borsó 15 dkg spenót 15 dkg vízitorma vagy zsázsa 1,5 dl tejszín 1 marék frissen aprított snidling só, bors

Elkészítés
1.
Felhevített olajon 10 percig pároljuk az apróra vágott zellert, hagymát és a karikára vágott fokhagymát.

2. Hozzáöntjük az alaplét, majd mikor már forr, hozzáadjuk a borsót, és fedő alatt 10 percig főzzük.

3. Közben a spenótot és a vízitormát megtisztítjuk, nem túl apróra összevágjuk, majd hozzáadjuk a leveshez, és további 10 percig főzzük.

4. Ezután a levest botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadunk 1 dl tejszínt, és sózzuk, borsozzuk. Kicsit visszamelegítjük, majd tálaláskor a tányérokban hozzákeverjük a maradék tejszínt, és megszórjuk snidlinggel.

Vote it up
83
Tetszett?Szavazzon rá!