Spenótos táska

Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fog fogyni

Hozzávalók 8 személyre
1 adag pizzatészta (készen kapható) kevés liszt 1 db tojásfehérje

A töltelékhez: 40 dkg spenót 1 evőkanál olívaolaj 22 dkg krémsajt 3 evőkanál reszelt parmezán 2 evőkanál apróra vágott újhagyma só, bors

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A töltelékhez a spenótot egy kevés olajon megfonnyasztjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és apróra vágjuk.

2. Összedolgozzuk a krémsajttal, 2 evőkanál parmezánnal és az újhagymával, majd sózzuk, borsozzuk és félretesszük.

3. A pizzatésztát belisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és 7-8 cm-es négyzetekre vágjuk. A tésztalapok közepére 1-1 evőkanál tölteléket kanalazunk.

4. A tojásfehérjét elkeverjük 1 evőkanál vízzel, megkenjük vele a tésztalapok szélét, majd átlósan kettéhajtjuk, és a széleket összenyomkodjuk.

5. A batyukat 2 sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük, a tetejüket megkenjük a tojásos keverékkel, majd megszórjuk a maradék parmezánnal, és 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.

Vote it up
4
Tetszett?Szavazzon rá!