Spenóttal és sajttal töltött csirkemell

A fitovegyületekben gazdag töltelék véd a krónikus betegségek ellen, és óvja a szemet

Hozzávalók 6 adaghoz
75 dkg csirkemellfilé 0,75 kiskanál só 0,25 kiskanál fekete bors 0,5 kiskanál szárított, morzsolt bazsalikom 30 dkg mélyhűtött spenót, felengedve és kinyomkodva 3 sült piros húsú paprika, megfelezve 6 vékony szelet ementáli sajt (kb. 10 dkg) 1,25 dl alacsony zsírtartalmú író 6 dkg Graham-kenyérből készült friss morzsa

Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Kenjünk ki egy tepsit olajjal.

2. A csirkemelleket két réteg fólia között verjük ki 3-4 mm vastagra. Egyik oldalukat fűszerezzük be sóval, borssal és bazsalikommal. A szeletek tetejére egyenletesen elosztva rakjunk spenótot, piros húsú paprikát és sajtot úgy, hogy a szeletek szélén körben 6-7 mm üresen maradjon. Göngyöljük össze a szeleteket, és tűzzük őket össze fogpiszkálóval.

3. A felgöngyölt hússzeleteket mártsuk az íróba, majd egyenletesen panírozzuk be zsemlemorzsával. Helyezzük a tekercseket a tepsibe úgy, hogy a felgöngyölt hússzeletek széle lefelé nézzen.

4. Süssük kb. 35 percig, amíg a csirke átsül. Vegyük ki belőle a fogpiszkálókat és tálaljuk.

Vote it up
239
Tetszett?Szavazzon rá!