Sport szelet házilag

Tudta, hogy ez a finomság egyidős a Népstadionnal, vagyis éppen 60 éves? Készítse el saját kezűleg

Nem is hinné, hogy a Sport szelet 1953-ban, a Népstadion átadásával egyidőben került a boltok polcaira, vagyis immár a hatvanadik éve gyártják. A Csemege Édesipari Vállalat rögtön népszerűvé vált rumos-étcsokis termékének csomagolásán akkoriban egy dobásra készülő diszkoszvető volt látható. Ha a csomagolást nem is, az ízt maradéktalanul felidézheti. Íme:

Hozzávalók 2 személyre
1,5 dl tejszín 10 dkg cukor 30 dkg étcsokoládé (70%- os kakaótartalmú) 1,5 dkg kakaópor 3 dkg sovány tejpor 8 cl barna rum 0,5 db narancs reszelt héja

Elkészítés
1. A tejszínt és a cukrot óvatosan összeforraljuk. Beletesszük a csokoládét, csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a tejport, végül a rumot és a narancshéjat.

2. Egy kb. 10x15 cm-es műanyag edényt folpackkal kibélelünk, beleöntjük a csokoládés masszát, és hűtőbe tesszük. Miután megdermedt, meleg vízbe mártott késsel tetszőleges szeletekre vágjuk.
 

Ha szereti a csokoládét – márpedig ha itt jár, miért ne lenne így – akkor bizonyára nem lesznek ellenére az alábbi finomságok sem.

Vote it up
218
Tetszett?Szavazzon rá!