Sportos kis darab

A bajor gyár 1-es sorozatába csupa kezes jószág tartozik, de most a legújabb modell, a BMW 116d akár még málhásnak is beválik

Igen!
A BMW új 1-es sorozata úgy nyújt több luxusszolgáltatást, hogy közben mit sem veszít sportos jellegéből. Hátsó fele tágasabb, s az alacsony zajszint jóvoltából a huzamos ideig tartó vezetés is kész kikapcsolódás. A vásárló az extrák bőséges választéka alapján a saját ízléséhez igazított modellt alakíthat ki.

Nem!
A kétliteres turbódízel motorok listája 218 lóerősig terjed. A tesztmodellünkbe szerelt verzió csak 116 LE-s, ez bizony behatárolja a képességeit, lehetne kicsit fürgébb is. Aki jobb teljesítményre áhítozik, annak sokkal mélyebbre kell a zsebébe nyúlnia.

Alternatívák
Ciao bella! Az olaszok bolondulnak a szemet gyönyörködtető idomokért, ezt bizonyítja az Alfa Romeo Giulietta is (jobbra), amelynek a kedvező ár mellett előnye a turbóhajtómű és a kettős tengelykapcsolós sebességváltó. Márciusban, a genfi autószalonon két további fontos modell is bemutatkozott: az Audi A3 meg a Mercedes A osztály. Az új generációs Audi sziluettje hasonló a jelenlegi modelléhez, de az új A osztály sokkal sportosabb, mint a korábbi, és most ugyanazt az ügyfélkört célozza meg, mint az Audi és a BMW.

Motor: 1995 cm3
Teljesítmény: 116 LE
Végsebesség: 200 km/h
Fogyasztás: gazdaságos 4,3 l, tesztelt: 5,1 l
Tömeg: 1300 kg
CO2-kibocsátás: 117 g/km
Csomagtartó: 360-1200 l
Hossz: 4324 mm

Ítélet
Ez a hátsókerék-meghajtású, érzékeny kormányú és jól kiegyensúlyozott alvázú, kompakt modell nem okoz csalódást a BMW rajongóinak. Kiváló minőségéhez a bajorok motorok és választható felszerelések széles skáláját kínálják.
 

Olvasson hasznos tanácsokat az autóápolástól kezdve az autószerelők titkaiig bezárólag sok mindenről.

Vote it up
231
Tetszett?Szavazzon rá!