Stílus + élet

A távlatokban gondolkodó dizájnerek Európa-szerte lépést tartanak az ökotechnológia új fejleményeivel

A stílust és a kifinomultságot távolról sem kell feláldozni a környezettudatosság oltárán. A ma forgalomban lévő legizgalmasabb termékek némelyike elegáns, stílusos és környezetbarát. A távlatokban gondolkodó dizájnerek Európa-szerte lépést tartanak az ökotechnológia legújabb fejleményeivel, és környezetbarát készülékeket, bútorokat és otthoni használati tárgyakat terveznek.

Könnyed és divatos
A kerékpározás már eleve „zöld” testmozgás, de most a TrioBike-kal egyre gazdaságosabbá is válik. Egy városi család számára nincs kézenfekvőbb megoldás. Ez a dán kerékpár három funkcióban használható: csomagtartós bicikliként, rendes kerékpárként és babakocsiként. Divatos és praktikus.
triobike.com

Bel&Bel bútorVespa trón
Pattanjon a Vespámra, és indulhat a buli! Előfordulhat, hogy így indítja az összejövetelt, akinek Bel&Bel bútora van otthon. A spanyol tervezőpáros erőssége a legmodernebb ökodizájn, újrahasznosított anyagokat alkalmaznak az élet minden területéről, köztük újfunkciós Vespákat is.
belybel.com

Toro DO organikus borVáljon érettebbé!
Kapjon rá az organikus borra a Toro DO-val (Spanyolország). A címkéken sze­replő személyek a beltartalom jellegzetességeit testesítik meg. Ifjútól az érettig.
lovelypackage.com/matsu-wine

Polcidő
Rock’n’Roll környezetbarát kartonból készült polcokMostantól nem gond többé a tárolás! A Rock’n’Roll különleges, helytakarékos megoldás Svédországból. A környezetbarát kartonból készült zöldpolcok tépőzárral illeszthetők egymáshoz, és tetszés szerint bármilyen formában elrendezhetők.
returdesign.se

Diode Espana notebookSzörfölés EU-jóváhagyással
A Diode Espana divatos, környezettudatos számítógépgyártó és -forgalmazó cég Spanyolországban. Kezdjen szörfölni az interneten a Diode saját márkájú VISA laptopjaival és notebookjaival: a márka az ötletes gyártási eljárás és a környezetvédelmi szempon­tok érvényesítése következtében elnyerte az EU ökocímkéjét.
diode.es

Ovetto háztartási szeméttartóSikkes szemét
Az olasz Gianluca Soldi megalkotta a tökéletes újrahasznosítható szemetest: kizárólag újrahasznosított anyagokból tervezett újrahasznosítható háztartási szeméttartót. Az újrafelhasznált polipropilén Ovetto szemetes három rekesze megkönnyíti a szelektív hulladékgyűjtést, így az újrahasznosítást is.
gianlucasoldi.com

Handpresso kézi kávéfőzőMinőségi kávé
A Handpresso a pumpa elvén működő kézi kávéfőző, idő- és energiatakarékos, de az nem csorbítja a dizájnt. A környezetbarát anyagokból készült francia géppel bárhol főzhet magának finom presszókávét.
handpresso.fr

Jangneus környezetbarát és praktikus konyha- és törlőruhákTiszta lelkiismerettel
A Jangneus tervezőcég környezetbarát és praktikus konyha- és törlőruhákat készít az 1950-es évek hagyományos svéd házi kelméiből, amelyek mindegyike cellulózból és újrafelhasznált pamutból készül, és 100%-ban biológiailag lebomló.
jangneus-design.com

Vote it up
248
Tetszett?Szavazzon rá!