Hozzávalók 4 személyre
8 db vastag szelet hátszín vagy bélszín • 4 kiskanál olívaolaj + a bedörzsöléshez • tengeri só • frissen őrölt fekete bors • 40 szem apró fehér csiperkegomba • 40 szem apró barna csiperkegomba • 4 evőkanál balzsamecet • 6 kiskanál barna cukor • 7 dl marhahúsalaplé • 2 kiskanál frissen aprított tárkony • 3 dl tejszín
Elkészítés
1. A hússzeleteket kevés olajjal bedörzsöljük, alaposan sózzuk, borsozzuk, majd egy felhevített serpenyőben mindkét oldalukat nagy lángon kb. 4 percig sütjük. A szeleteket előmelegített tányérra tesszük, és lefedve pihentetjük.
2. Az olívaolajon 5 percig pároljuk a gombát, majd kivesszük és félretesszük. A serpenyőbe öntjük a balzsamecetet, hozzáadjuk a cukrot és az alaplét, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik (kb. 8-10 perc). Belekeverjük a tárkonyt és a tejszínt, hozzáadjuk a párolt gombát, majd ízlés szerint sózzuk.
3. Tálaláskor a hússzeleteket a tányérokra helyezzük, és rámerjük a gombás mártást. Köretként adhatunk mellé párolt zöldséget, tepsiben sült burgonyát vagy salátát.
Hozzászólás