Steak gombával és balzsamecetes mártással

Ha netán fehérjehiányban szenvedne, most megtalálta a megfelelő gyógyírt

Hozzávalók 4 személyre
8 db vastag szelet hátszín vagy bélszín 4 kiskanál olívaolaj + a bedörzsöléshez tengeri só frissen őrölt fekete bors 40 szem apró fehér csiperkegomba 40 szem apró barna csiperkegomba 4 evőkanál balzsamecet 6 kiskanál barna cukor 7 dl marhahúsalaplé 2 kiskanál frissen aprított tárkony 3 dl tejszín

Elkészítés
1.
A hússzeleteket kevés olajjal bedörzsöljük, alaposan sózzuk, borsozzuk, majd egy felhevített serpenyőben mindkét oldalukat nagy lángon kb. 4 percig sütjük. A szeleteket előmelegített tányérra tesszük, és lefedve pihentetjük.

2. Az olívaolajon 5 percig pároljuk a gombát, majd kivesszük és félretesszük. A serpenyőbe öntjük a balzsamecetet, hozzáadjuk a cukrot és az alaplét, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik (kb. 8-10 perc). Belekeverjük a tárkonyt és a tejszínt, hozzáadjuk a párolt gombát, majd ízlés szerint sózzuk.

3. Tálaláskor a hússzeleteket a tányérokra helyezzük, és rámerjük a gombás mártást. Köretként adhatunk mellé párolt zöldséget, tepsiben sült burgonyát vagy salátát.

Vote it up
74
Tetszett?Szavazzon rá!