Stefánia szelet

Úri családból származik, hiszen a Magyarországon letelepedett Stefánia belga királyi hercegnő alkotása

Hasonló receptek

Hozzávalók
4 szelet kenyér 2 dl tej 25 dkg darált sertéshús 25 dkg darált marhahús 1 db vöröshagyma 2 db tojás 1 csokor petrezselyem só, bors 2 gerezd fokhagyma (tetszőleges) 3 db főtt tojás 4 szelet bacon (tetszőleges)

Elkészítés
1.
A kenyér héját levágjuk, a belét 30 percre tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.

2. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A kétféle darált húst összekeverjük az apróra vágott hagymával, majd hozzáadjuk az összetépkedett kenyeret, a nyers tojást, az összeaprított petrezselymet és az összezúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk.

3. A massza felét egy sütőformába kanalazzuk. Ráhelyezzük a főtt tojásokat, beborítjuk a maradék masszával, és kézzel jól lenyomkodjuk.

4. A tetejére fektetjük a baconszeleteket, és 30-40 perc alatt készre sütjük. Krumplipürével tálaljuk.

Vote it up
175
Tetszett?Szavazzon rá!