Sváb fánk

Svábföldön nagy hagyománya van, külön erre a célra készült formákban sütik, de kis felfújtformákban is elkészíthető

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 darabhoz
0,5 l tej 12,5 dkg vaj 25 dkg liszt 5 tojás 1 csipet só porcukor fahéj zsiradék a formákhoz

Elkészítés
1. Forrósítsuk fel a tejet, és külön edényben olvasszuk fel a vajat.

2. Keverjük össze a lisztet, a tojásokat és a sót, majd öntsük rá a forrásban lévő tejet. Végül keverjük hozzá a meleg, felolvadt vajat, és folytassuk a keverést, amíg viszonylag sűrű palacsintatésztát nem kapunk.

3. Kenjük ki a kis fánksütő- vagy felfújtformákat, és töltsük meg a még meleg tésztával. Süssük a sütőben körülbelül 1 óra hosszat (a felfújtformákban rövidebb idő is elég).

4. Borítsuk ki a fánkokat még melegen a formákból, és szórjuk meg azonnal porcukorral és fahéjjal. Kompót, lekvár vagy resztelt szilva illik hozzá.

Vote it up
218
Tetszett?Szavazzon rá!