Hozzávalók 4 darabhoz
0,5 l tej • 12,5 dkg vaj • 25 dkg liszt • 5 tojás • 1 csipet só • porcukor • fahéj • zsiradék a formákhoz
Elkészítés
1. Forrósítsuk fel a tejet, és külön edényben olvasszuk fel a vajat.
2. Keverjük össze a lisztet, a tojásokat és a sót, majd öntsük rá a forrásban lévő tejet. Végül keverjük hozzá a meleg, felolvadt vajat, és folytassuk a keverést, amíg viszonylag sűrű palacsintatésztát nem kapunk.
3. Kenjük ki a kis fánksütő- vagy felfújtformákat, és töltsük meg a még meleg tésztával. Süssük a sütőben körülbelül 1 óra hosszat (a felfújtformákban rövidebb idő is elég).
4. Borítsuk ki a fánkokat még melegen a formákból, és szórjuk meg azonnal porcukorral és fahéjjal. Kompót, lekvár vagy resztelt szilva illik hozzá.
Hozzászólás