Színes asztal

A tarka – zöld, piros, kék, fehér és sárga gyümölcsöt és zöldséget tartalmazó – koszt csökkenti egyes betegségek veszélyét

Ebből a szempontból azonban nem minden élelmiszer ugyanolyan „ütős”, mondja Marilyn S. Nanney, a St. Louis-i Egyetem dietetikusa. Gazdagítsa az alábbi erőforrásokkal az asztali színpompát:

Sárga
Egészségi előnyök: védi az immunrendszert, a látást és a szívet
Közismert: kukorica
Nem elfelejtendő: sárgadinnye, narancs, grépfrút, sárgarépa, sütőtök, édesburgonya

Kék/lila
Egészségi előnyök: rendben tartja a húgyutakat; emlékezetserkentő
Közismert: szőlő
Nem elfelejtendő: padlizsán, szilva, áfonya, szeder

Piros
Egészségi előnyök: megőrzi az emlékezőtehetséget, védi a húgyutakat
Közismert: alma
Nem elfelejtendő: paradicsom, pirospaprika, eper

Fehér
Egészségi előnyök: védi a szívet, fenntartja a jó koleszterin szintjét
Közismert: burgonya, vöröshagyma, gomba
Nem elfelejtendő: karfiol

Zöld
Egészségi előnyök: jót tesz a látásnak, erősíti a csontokat, fogakat
Közismert: jégsaláta, zöldbab
Nem elfelejtendő: sötét színű fejessaláták, paraj, brokkoli

Vote it up
336
Tetszett?Szavazzon rá!