Szürkemarhasteak

Manapság reneszánszát éli a szürke marha húsának fogyasztása, és okkal

Hozzávalók 4 személyre
1,5 evőkanál olívaolaj 3 gerezd fokhagyma 1 db citrom reszelt héja 2 marék petrezselyem 4 szelet szürkemarha hátszín (4x15 dkg)

A körethez: 50 dkg krumpli 2 evőkanál tejföl 2 evőkanál majonéz 1 db citrom leve 1 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál magos mustár 1 evőkanál felaprított snidling

Elkészítés
1.
Az olívaolajat összekeverjük az összezúzott fokhagymával, a citromhéjjal és a felvágott petrezselyemmel, majd átdörzsöljük vele a húst.

2. Alaposan felhevítünk egy serpenyőt, majd a hátszínszeleteket 2-3 perc alatt ízlés szerint átsütjük benne.

3. A megpucolt és félbevágott burgonyát lobogó sós vízben 20 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt összekeverjük a többi hozzávalóval, és beleforgatjuk a krumplit.

4. A krumplit melegen tálaljuk, és a megmaradt petrezselymes öntetet kis tálkában a hús mellé helyezzük.

Vote it up
1
Tetszett?Szavazzon rá!