Szűzérmék körtével és aszalt sárgabarackkal

Ne idegenkedjen tőle: kóstolja meg az arab konyha egyik legnépszerűbb fűszerkeverékét, a ras el hanoutot

Hozzávalók 4 személyre
25 dkg aszalt sárgabarack 6 dkg vaj 4 kiskanál ras el hanout 5 db érett körte 3 evőkanál olívaolaj 1 fej vöröshagyma 3,5 dl marhahúsalaplé 9 dkg méz 2 db 50 dkg-os szűzpecsenye 10 dkg pirított szeletelt mandula

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A sárgabarackot 30 percre meleg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és apróra vágjuk.

2. A vajat közepes lángon megolvasztjuk, majd beletesszük a fűszerkeverék felét, és 1 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és cikkekre vágott körtét, időnként megkeverve puhára pároljuk (kb. 4 perc), majd kivesszük és félretesszük.

3. Ugyanabban a serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat, az aszalt sárgabarackkal együtt megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát (kb. 3. perc), majd hozzáöntjük az alaplét és a mézet, és lassan forralva kissé besűrítjük (kb. 8 perc). A szószba visszatesszük a körtét, és hagyjuk kihűlni.

4. Összekeverjük a maradék olajat és fűszerkeveréket, bedörzsöljük vele a húst, majd hőálló edényben addig sütjük, míg a közepébe szúrt maghőmérő 68 °C-ot nem mutat (kb. 30 perc). Ekkor kivesszük és vágódeszkán 10 percig állni hagyjuk.

5. Közben közepes lángon – állandó kevergetés mellett – újra felmelegítjük a szószt. A húst rézsút ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiporciózzuk, majd rákanalazzuk a szószt és a körtét, és pirított mandulával megszórva tálaljuk.

Vote it up
63
Tetszett?Szavazzon rá!