Aki nem szereti az olasz tésztákat, az valószínűleg utálja a fagyit is, valamint a németeknek szurkol egy olasz–német világbajnoki döntőn. Aki viszont szereti e talján ínyencségeket, lesse el a fortélyokat, hiszen bár meglehetősen egyszerű az olasz tészták készítése, egy-két ponton nagyon kell koncentrálni, különben oda a varázs.
Hozzávalók
25 dkg ricotta • 6 dkg reszelt parmezán • 3 evőkanál olívaolaj • 1 fej vöröshagyma • 2 gerezd fokhagyma • 50 dkg gomba • 3 dl paradicsompüré • só, bors • 6 lasagnelap • 20 dkg bébispenót
Elkészítés
1. A ricottát elkeverjük a parmezán felével.
2. Felhevítünk 2 evőkanál olajat, és üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és az apróra vágott gombát, és 2-3 percig főzzük.
3. Hozzákeverjük a paradicsompürét, és 5-6 percig főzzük, amíg a szósz sűrűsödni kezd, majd sózzuk, borsozzuk.
4. A lasagnelapokat lobogó sós vízben 2-3 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük és szárazra töröljük.
5. A spenótot néhány percig főzzük annyi vízben, amennyi éppen csak ellepi.
6. Két tésztalapra kanalazzuk a paradicsomos szószt. Lefedjük újabb két tésztalappal, rámerjük a ricottás keveréket és a spenótot, végül a maradék két tésztalappal letakarjuk.
7. Tálaláskor megszórjuk a parmezán másik felével, és meglocsoljuk a maradék olívaolajjal.
Hozzászólás