Szabálytalan lasagne ricottával és gombával

Bár meglehetősen egyszerű az olasz tészták készítése, egy-két ponton nagyon kell koncentrálni

Hasonló receptek

Aki nem szereti az olasz tésztákat, az valószínűleg utálja a fagyit is, valamint a németeknek szurkol egy olasz–német világbajnoki döntőn. Aki viszont szereti e talján ínyencségeket, lesse el a fortélyokat, hiszen bár meglehetősen egyszerű az olasz tészták készítése, egy-két ponton nagyon kell koncentrálni, különben oda a varázs.

Hozzávalók
25 dkg ricotta 6 dkg reszelt parmezán 3 evőkanál olívaolaj 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 50 dkg gomba 3 dl paradicsompüré só, bors 6 lasagnelap 20 dkg bébispenót

Elkészítés
1. A ricottát elkeverjük a parmezán felével.

2. Felhevítünk 2 evőkanál olajat, és üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és az apróra vágott gombát, és 2-3 percig főzzük.

3. Hozzákeverjük a paradicsompürét, és 5-6 percig főzzük, amíg a szósz sűrűsödni kezd, majd sózzuk, borsozzuk.

4. A lasagnelapokat lobogó sós vízben 2-3 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük és szárazra töröljük.

5. A spenótot néhány percig főzzük annyi vízben, amennyi éppen csak ellepi.

6. Két tésztalapra kanalazzuk a paradicsomos szószt. Lefedjük újabb két tésztalappal, rámerjük a ricottás keveréket és a spenótot, végül a maradék két tésztalappal letakarjuk.

7. Tálaláskor megszórjuk a parmezán másik felével, és meglocsoljuk a maradék olívaolajjal.

Vote it up
168
Tetszett?Szavazzon rá!