Szalóki Ági

A KultúrZóna vendége ezúttal a népszerű énekesnő, aki elárulja, mit olvas, néz és hallgat mostanában, illetve mire kattan a neten

Szalóki Ági 1978.október 17-én született Budapesten. Ötévesen az István, a király című rockoperában éneklő Sebestyén Márta hatására kezdett az erdélyi magyar népzenéhez vonzódni.

Tizenhat évesen az Ando Drom együttes jubileumi koncertjén lépett először színpadra a budapesti Katona József Színházban olyan muzsikusok között, mint Szakcsi Lakatos Béla, Dés László, Juhász Miczura Mónika, Horváth Kornél, Kathy-Horváth Lajos.

Tizenhét éves kora óta énekel rendszeresen színpadon. Az autentikus magyar népzenét játszó Ökrös együttesben, és a magyarországi világzene egyik legnagyobb hatású zenekarában, a Besh o dromban énekelt évekig. Velük járta be a világot a montreáli jazz fesztiváltól a Glastonbury fesztiválon át a párizsi Théatre de la Ville-ig, New Yorktól Pekingig.

Évekig dolgozott Szakcsi Lakatos Bélával és olyan kiváló zenészek hívták partnerül, mint a Liszt-díjas Oláh Kálmán, Balázs Elemér, a londoni Oi va voi vagy Presser Gábor. 2009-ig több mint 50 lemezen hallható a hangja. (Forrás: szalokiagi.hu)

Vote it up
285
Tetszett?Szavazzon rá!