Szalvétás húsvéti tojás

Egyfajta dekupázzsal készül, de sokkal egyszerűbben. Akár kisgyerekkel is nekiláthatnak, mégis igazán szép lesz

Még az is könnyen, egyszerűen készíthet húsvéti dekorációt, aki nem tud ügyesen festeni. Akár kisgyerekkel is elkészíthetik a szalvétatechnikával díszített tojásokat. Viszont a kicsik nem tudnak kifújt tojásokkal dolgozni, nekik adjon kemény tojást festésre, a szalvétatechnika gyakorlására, hogy ne roppantsák össze a tojást.

Amire szüksége lesz
kifújt tojás ecset szalvéta hurkapálcika szalvétatechnika ragasztó fényes lakk szalag a felakasztáshoz

Az elkészítés menete
1. A megtisztított kifújt tojást húzza egy hurkapálcikára. Válassza ki az önnek tetsző színes szalvétát, nem kell, hogy húsvéti mintájú legyen. A háromrétegű szalvéta legfelső rétegére lesz csak szüksége. Tépkedje a vékony, hártyaszerű papírt különböző darabokra. Nem kell vágni, nem kell, hogy egyformák legyenek, a mozaikszerű hatást a színek, formák változatossága adja.

2. Ecsettel vékonyan vigye fel a tojás egyik felére a szalvétatecnika-ragasztót, majd az apró szalvétadarabokat óvatosan nyomkodja rá a tojásra. Nem baj, ha átfedés van a szalvéták között. Amikor az egyik felével megvan, ragasztózza be a tojás másik felét is, és oda is ragassza fel a szalvétadarabokat. Az egész tojást kenje be újra ragasztóval. Ügyeljen a finom mozdulatokra, mert a nedves szalvéta nagyon könnyen szakad.

3. Száradás után, fesse le a tojást fényes lakkal.

4. Tegyen a teljesen száraz tojás felső, kifújási lyukába szalagot, amelyre csomót kötött. Felakaszthatja hajtatott ágra, ablakba, ajtóra. A kemény tojásokat tegye kis kosárba.

Vote it up
355
Tetszett?Szavazzon rá!