Hozzávalók
1/8 kiskanál sáfrány • 15 dkg mazsola • 1 dl száraz fehérbor • 1 édeskömény • 1 vöröshagyma • 1 evőkanál zúzott édesköménymag • só • 1,2 dl olívaolaj (+ 2 evőkanál) • 2 doboz szardínia • 35 dkg spagetti • 9 dkg zsemlemorzsa • 10 dkg pisztácia
Elkészítés
1. A sáfrányt és a mazsolát elkeverjük a borral. Az édesköményt és a hagymát apróra vágjuk, és a köménymaggal, valamint egy kevés sóval olívaolajban közepes lángon puhára pároljuk.
2. Ezután hozzáadjuk a boros keveréket. A szardínia felét villával szétnyomkodjuk, a szószhoz adjuk, és még 1 percig főzzük.
3. A spagettit lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. A zsemlemorzsát elkeverjük 2 evőkanál olívaolajjal, és ízlés szerint sózzuk. A forró tésztát összekeverjük az édesköményes szósszal, a maradék szardíniával és az olajos zsemlemorzsával.
4. Tálaláskor megszórjuk a durvára vágott pisztáciával.
Hozzászólás