Szardíniás spagetti

Íme, egy villámgyorsan elkészíthető, influenza ellen is hatékony egytálétel

Hozzávalók
1/8 kiskanál sáfrány 15 dkg mazsola 1 dl száraz fehérbor 1 édeskömény 1 vöröshagyma 1 evőkanál zúzott édesköménymag 1,2 dl olívaolaj (+ 2 evőkanál) 2 doboz szardínia 35 dkg spagetti 9 dkg zsemlemorzsa 10 dkg pisztácia

Elkészítés
1. A sáfrányt és a mazsolát elkeverjük a borral. Az édesköményt és a hagymát apróra vágjuk, és a köménymaggal, valamint egy kevés sóval olívaolajban közepes lángon puhára pároljuk.

2. Ezután hozzáadjuk a boros keveréket. A szardínia felét villával szétnyomkodjuk, a szószhoz adjuk, és még 1 percig főzzük.

3. A spagettit lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. A zsemlemorzsát elkeverjük 2 evőkanál olívaolajjal, és ízlés szerint sózzuk. A forró tésztát összekeverjük az édesköményes szósszal, a maradék szardíniával és az olajos zsemlemorzsával.

4. Tálaláskor megszórjuk a durvára vágott pisztáciával.

Vote it up
272
Tetszett?Szavazzon rá!