Szarvashátszín sült hagymával

Ismerje meg, hogyan készíti Anna Roš, a diplomatából lett sztárséf

Hozzávalók (4 adaghoz)
50 dkg szarvashátszín vaj (vagy étolaj) 1 dl vadhúsalaplé 2 dkg friss borókabogyó 4 lila hagyma olívaolaj só, frissen őrölt bors 2-3 ág kakukkfű

A szufléhoz: 2 mogyoróhagyma 5 dkg pancetta vagy bacon 0,5 evőkanál vaj 3 gerezd fokhagyma 1 csokor zöld fűszer (kakukkfű, oregánó, snidling) 3,5 dl tejszín 35 dkg száraz fehér kenyér 7 dkg szárított vargánya 3 tojás 3 tojásfehérje

Elkészítés
1.
A szufléhoz az apróra vágott mogyoróhagymát és pancettát vajban kissé megpároljuk, hozzáadjuk az egész gerezd fokhagymákat és az apróra vágott zöld fűszereket, majd felöntjük a tejszínnel, és egyet forralunk rajta.

2. A sütőt előmelegítjük 175 °C-osra. A felkockázott kenyeret megszórjuk a szárított gombával, és leöntjük a hagymás tejszínnel. Fél óra pihentetés után kivesszük a fokhagymagerezdeket, és összegyúrjuk a keveréket.

3. Hozzáadjuk a tojást, óvatosan hozzáforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét, majd egy sütőedénybe öntjük. Az edényt egy vízzel félig megtöltött másik sütőedénybe állítjuk, és a szuflét a sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

4. A húst forró serpenyőben, kevés vajban nagy lángon körbepirítjuk, majd néhány percig állni hagyjuk.

5. Az alaplét forralni kezdjük, majd hozzáadjuk a borókabogyót, besűrítjük, azután leszűrjük.

6. A lila hagymát héjastul négyfelé vágjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk, elrendezzük rajta a kakukkfüvet, és 175 °C-os sütőben 30 percig sütjük. A húst a képen látható módon tálaljuk.
 

Ismerje meg Anna Rošt és a szintén általa ajánlott Millefeuille-t is!

Vote it up
221
Tetszett?Szavazzon rá!