Szederdzsem

A szedert régebben nagyobb becsben tartották, tudták ugyanis, hogy gyógyhatással bír

Hasonló receptek

Hozzávalók
50 dkg szeder 35 dkg cukor 4 evőkanál konyak vagy pálinka 1 befőttesüveg

Elkészítés
1. Mossuk meg a szedret, és tegyük befőzésre alkalmas, lehetőleg vastag fenekű lábosba.

2. Adjuk hozzá a cukrot, és főzzük alacsony hőfokon.

3. Ellenőrizzük a kocsonyásodási folyamatot: fakanállal egy kevés lekvárt teszünk egy kistányérra, s ha bőrösödni kezd, már kész a lekvár.

4. Forrázzuk ki a befőttesüveget, és hagyjuk háztartási papíron lecsöpögni. Töltsük a lekvárt az üvegbe, csöpögtessük rá a konyakot vagy a pálinkát, és szorosan zárjuk le.

Vote it up
257
Tetszett?Szavazzon rá!