Szedres licsisaláta joghurtos öntettel

Nyugodtan házasítsuk a licsit a szederrel, nem fognak összeveszni

Hozzávalók
2 evőkanál mandulapehely 25 dkg konzerv licsi 20 dkg szeder 2 db érett őszibarack 1 evőkanál citromlé 6 evőkanál frissen facsart narancslé 3 evőkanál marsala 1 késhegynyi őrölt szerecsendió-virág 2 kiskanál porcukor 5 dkg kis kemény amaretti (mandulás habcsók) 2 dl joghurt 1 tasak vaníliás cukor citromfűlevelek a díszítéshez

Elkészítés
1. Egy serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk halványbarnára a mandulapelyhet, majd tányérra téve hagyjuk kihűlni. Szűrőedényben csepegtessük le a licsit. Mossuk meg és csepegtessük le a szedret is.

2. Mossuk meg, vágjuk félbe, majd magozzuk ki az őszibarackot. Vágjuk vékony cikkelyekre, és locsoljuk meg citromlével, nehogy megbarnuljon. A szedret és a licsit tegyük egy üvegtálba.

3. A narancslevet és a marsalát öntsük az őrölt szerecsendióvirággal és a porcukorral együtt egy kis tálba, keverjük össze és locsoljuk a gyümölcsökre.

4. Műanyag zacskóba téve sodrófával törjük apróra a mandulás habcsókokat.

5. Keverjük össze a joghurtot a vaníliás cukorral, közben adjuk hozzá a habcsókmorzsát is. Locsoljuk a gyümölcssalátára a joghurtos öntetet, de ne keverjük össze vele. Szórjuk rá a mandulapelyhet, díszítsük citromfűlevelekkel és azonnal tálaljuk.

Vote it up
238
Tetszett?Szavazzon rá!